Mřížka s mletým masem a mrkví recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 1 listové těsto dle potřeby
- 500 g balené mleté hovězí maso
- 2 celá vejce
- 2 lžíce majonézy
- 2 střední mrkve
- lžíce másla
- půlka menší cibule
- majoránka
- koření Masové kuličky (od Vitana)
- pepř
- česnek
- sůl
- oregáno
- + žloutek na potření
Postup Mřížka s mletým masem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Mrkev postrouhám na jemném struhadle. Na másle lehce opeču nakrájenou cibuli, přidám mleté maso a postrouhanou mrkev, přidám koření dle chuti a lehce podusím. Směs nechám vychladnout.
Mezitím, co mi chladne masová směs, rozválím listové těsto na plátky. Utvořím obdélníčky, spodní část lehce propíchám vidličkou, aby se mi při pečení nenafoukly. Horní části mřížky krájítkem prokrajím a lehce natáhnu.
Do vychladlé směsi z masa zapracuji vejce a majonézu. Maso kladu na spodní pláty.
Kraje těsta lehce potřu prstem vodou a přiklopím horní mřížkovou část a kraje uhladím.
Mřížky potřu žloutkem. Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 200 °C cca 15 minut do zrůžovění kůrky těsta na pečícím papíře.