Mřížka s mletým masem a mrkví recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

1 listové těsto dle potřeby
500 g balené mleté hovězí maso
2 celá vejce
2 lžíce majonézy
2 střední mrkve
lžíce másla
půlka menší cibule
majoránka
koření Masové kuličky (od Vitana)
pepř
česnek
sůl
oregáno
+ žloutek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev postrouhám na jemném struhadle. Na másle lehce opeču nakrájenou cibuli, přidám mleté maso a postrouhanou mrkev, přidám koření dle chuti a lehce podusím. Směs nechám vychladnout.

  2. Mezitím, co mi chladne masová směs, rozválím listové těsto na plátky. Utvořím obdélníčky, spodní část lehce propíchám vidličkou, aby se mi při pečení nenafoukly. Horní části mřížky krájítkem prokrajím a lehce natáhnu.

  3. Do vychladlé směsi z masa zapracuji vejce a majonézu. Maso kladu na spodní pláty.

  4. Kraje těsta lehce potřu prstem vodou a přiklopím horní mřížkovou část a kraje uhladím.

  5. Mřížky potřu žloutkem. Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 200 °C cca 15 minut do zrůžovění kůrky těsta na pečícím papíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!