Mrkvičková od Macka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

4 velké mrkve
kousek zázvoru (dle chuti)
2-3 středně velké brambory
cibule
kousek másla
citronová šťáva
smetana
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a brambory oškrábeme, očistíme a pokrájíme na kousky.

  2. Nakrájíme na jemno cibulku a necháme zesklovatět, po chvíli k ní přidáme kousky zeleniny.

  3. Mrkev s bramborem opékáme (cca 3-5 min), aby neztratila mrkev svou barvu. Po chvíli opékání vložíme zázvor,(Já dávám hodně velký kus, máme ji rádi ostřejší), osolíme, opepříme a podlijeme vodou.

  4. Vaříme do změknutí. Když jsou suroviny měkké, tak zakápneme šťávou z půlky citronu a vše důkladně rozmixujeme.

  5. Nakonec vmícháme smetanu, kterou necháme ohřát na pokojovou teplotu, kdyby byla studená, tak se v polévce srazí.

  6. Nalijeme na talíř a pokud máme, zasypeme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!