Mrkvové placičky s bylinkovým dipem recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

250 g mladé mrkve
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
4 snítky tymiánu
2 lžíce libovolné mouky
1 vejce
sůl
pepř
Dip:
1/2 svazku pažitky
1/2 krabičky řeřichy
150 g zakysané smetany
2 lžíce jogurtu
sůl
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a propasírujte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte.

  2. Všechny přísady vložte do mísy a smíchejte s moukou a vejcem. Osolte a opepřete.

  3. Na dip nasekejte pažitku a řeřichu. Zakysanou smetanu smíchejte s jogurtem, solí, pepřem a přidejte bylinky. V pánvi rozehřejte olej.

  4. Z mrkvové směsi tvarujte malé hromádky, splošte je vidličkou a na středním plameni opékejte z každé strany 3-4 minuty. Podávejte s dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!