Mrkvový dezertík recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

500 g mrkve
100 g cukru krupice
5 lžic vody
1 a půl lžice Gustinu (kukuřičný škrob)
10 lžic vody
150 ml šlehačky
100 g lískových nebo vlašských oříšků-namletých

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Dáme do hrnce a zahříváme, dokud mrkev nepustí trošku šťávy. Přikryjeme pokličkou a necháme chvilinku povařit.

  2. Potom přidáme 5 lžic vody a cukr a mrkev dovaříme do měkka.

  3. Gustin s 10 lžicemi vody smícháme a přidáme k mrkvi, povaříme společně dalších 5 minut.

  4. Dáme vychladnout.

  5. Připravíme si tác nebo desku 20cm na 30cm - přibližně a vyložím folií.

  6. Vlažnou mrkev rozetřeme na folii a dáme vystydnout.

  7. Když je mrkev studená vyšleháme šlehačku a potřeme s ní mrkev a posypeme oříšky.

  8. Pomocí folie zamotáme v roládu a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!