Mrkvový dezertík recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g mrkve
- 100 g cukru krupice
- 5 lžic vody
- 1 a půl lžice Gustinu (kukuřičný škrob)
- 10 lžic vody
- 150 ml šlehačky
- 100 g lískových nebo vlašských oříšků-namletých
Postup Mrkvový dezertík
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Dáme do hrnce a zahříváme, dokud mrkev nepustí trošku šťávy. Přikryjeme pokličkou a necháme chvilinku povařit.
Potom přidáme 5 lžic vody a cukr a mrkev dovaříme do měkka.
Gustin s 10 lžicemi vody smícháme a přidáme k mrkvi, povaříme společně dalších 5 minut.
Dáme vychladnout.
Připravíme si tác nebo desku 20cm na 30cm - přibližně a vyložím folií.
Vlažnou mrkev rozetřeme na folii a dáme vystydnout.
Když je mrkev studená vyšleháme šlehačku a potřeme s ní mrkev a posypeme oříšky.
Pomocí folie zamotáme v roládu a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny.