Musaka s houbami a mletým masem recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

800 g syrových brambor
250 g čerstvých hub
1 větší lilek
1 cibule
5 lžic olivového oleje
400 g mletého masa (hovězí+vepřové)
pepř
sůl
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky rozmarýnu
1/2 lžičky šalvěje
1/2 lžičky mleté papriky
3 stroužky česneku
3 lžíce rajského protlaku
125 ml vývaru
250 bílého jogurtu
3 vejce
2 lžíce hladké mouky
tuk na formu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Houby, lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky.

  3. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní krátce podusíme houby.

  4. Nakonec přimícháme maso, osolíme, opepříme, přidáme tymián,rozmarýn, šalvěj, ml. papriku, rajčatový protlak a dva prolisované česneky.

  5. Po 10 minutách podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou vydusit.

  6. Lilek osolíme a opečeme na zbylém oleji.

  7. Zapékací mísu vymažeme tukem a potřeme zbývajícím prolisovaným česnekem.

  8. Na dno narovnáme vrstvu brambor, potom vrstvu houbovomasové směsi, vrstvu lilku a vše zakryjeme bramborami.

  9. Dáme do vyhřáté trouby na 200 st. asi na 45 minut.

  10. Jogurt promícháme s vejci a moukou a přelijeme předpečenou musaku a necháme ještě asi 15 minut zapékat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!