Musaka s houbami a mletým masem recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 800 g syrových brambor
- 250 g čerstvých hub
- 1 větší lilek
- 1 cibule
- 5 lžic olivového oleje
- 400 g mletého masa (hovězí+vepřové)
- pepř
- sůl
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky rozmarýnu
- 1/2 lžičky šalvěje
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce rajského protlaku
- 125 ml vývaru
- 250 bílého jogurtu
- 3 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- tuk na formu
Postup Musaka s houbami a mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Houby, lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní krátce podusíme houby.
Nakonec přimícháme maso, osolíme, opepříme, přidáme tymián,rozmarýn, šalvěj, ml. papriku, rajčatový protlak a dva prolisované česneky.
Po 10 minutách podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou vydusit.
Lilek osolíme a opečeme na zbylém oleji.
Zapékací mísu vymažeme tukem a potřeme zbývajícím prolisovaným česnekem.
Na dno narovnáme vrstvu brambor, potom vrstvu houbovomasové směsi, vrstvu lilku a vše zakryjeme bramborami.
Dáme do vyhřáté trouby na 200 st. asi na 45 minut.
Jogurt promícháme s vejci a moukou a přelijeme předpečenou musaku a necháme ještě asi 15 minut zapékat.