Nafoukané trubičky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

350 g hladké mouky
1 máslo
1 lžíce octu
trocha vody
2 žloutky
Sníh:
6 bílků
350 g cukru krupice
Na posypání:
moučkový cukr
smíchaný s vanilkovým cukrem

Postup přípravy receptu

  1. Do másla zapracujeme 100 g mouky, utvoříme čtverec a dáme vychladit.

  2. 250 g mouky, žloutky, vodu a ocet zpracujeme v nelepivé těsto, které necháme pod nahřátou miskou odpočinout.

  3. Pak z něho vyválíme plát, do kterého vložíme tukové těsto a 3x přeložíme, rozválíme, dáme vychladit a ještě 2x opakujeme.

  4. Z vychlazeného těsta nakrájíme proužky.

  5. Namotáme je na pomaštěné trubičky a v horké troubě upečeme.

  6. Plníme sněhem vařeným v páře.

  7. Hotové, vychladlé trubičky pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!