Nafoukané trubičky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 350 g hladké mouky
- 1 máslo
- 1 lžíce octu
- trocha vody
- 2 žloutky
- Sníh:
- 6 bílků
- 350 g cukru krupice
- Na posypání:
- moučkový cukr
- smíchaný s vanilkovým cukrem
Postup Nafoukané trubičky
Postup přípravy receptu
-
Do másla zapracujeme 100 g mouky, utvoříme čtverec a dáme vychladit.
250 g mouky, žloutky, vodu a ocet zpracujeme v nelepivé těsto, které necháme pod nahřátou miskou odpočinout.
Pak z něho vyválíme plát, do kterého vložíme tukové těsto a 3x přeložíme, rozválíme, dáme vychladit a ještě 2x opakujeme.
Z vychlazeného těsta nakrájíme proužky.
Namotáme je na pomaštěné trubičky a v horké troubě upečeme.
Plníme sněhem vařeným v páře.
Hotové, vychladlé trubičky pocukrujeme.