Naložené kachna maso recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

kachní prsa
mléko
na 1/2 kg masa:
3 lžíče medu
1/2 lžičky soli
1 lžička pepře
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky chili (nejlepe kousky papričky-čerstvé, nebo nasušené)
1 lžička kari
2 žloutky
3 lžičky solamylu
3 lžíce sojové omáčky
asijská směs zeleniny:
mrkev
hrášek
žampiony
hlíva
jidášovo ucho
bambusové výhonky
mungo kličky
kukuřice (apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, na jeden den namočíme do mléka (z důvodu zbavení zápachu, komu nevadí, může hned do koření, mně vadil). Druhý den vyndáme maso z mléka, necháme okapat.

  2. Všechno koření odměříme po lžičkách do skleničky a důkladně promícháme (lžičky koření musí být rovné.)

  3. Maso dáme do mísy, zalijeme medem a postupně smícháme s kořením.

  4. Sojovou omáčku a solamyl smícháme se žloutky a nalejeme do misky k masu, vše důkladně promícháme, necháme odležet v chladu nejlépe do druhého dne.

  5. Smažíme na oleji (nejlépe olivovém).

  6. Z lednice maso vyndáme tak 3 hodiny před smažením, aby maso nedostalo teplotní šok, nutno pořádně rozpálit pánev, zprudka opečeme, aby maso zůstalo šťavnaté, (nejedná se tedy o křupavou, ale suchou kachnu, jako mají v asijských bistrech).

  7. Když je maso téměř hotové, přidáme asijsou směs a osmahneme společně (nejlepší je wok pánev, maso ke konci smažení na okraji a na středu zeleninu).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!