Nejjednodušší čekanka recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

4 čekanky
8 dkg tyrolského špeku nebo jiné kvalitní sušené slaniny (u nás třeba Pršut bok z Makra)
olivový olej
sůl
pepř
1/2 kávové lžičky moučkového cukru
čerstvý tymián
čerstvá bageta

Postup přípravy receptu

  1. Čekanku zespoda vykrojíme a rozčtvrtíme nebo nakrájím napříč na širší pruhy, špek nakrájíme na čtverce cca 2x2 cm, tymián nasekáme nebo pokud jsou stonky dřevnaté, sdrhneme listy.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přídáme špek, čekanku, lehce osolíme, silněni opepříme, čekanku zasypeme moučkovým cukrem, přidáme tymián a na středním žáru opékáme, dokud čekanka nezměkne a nezačne se barvit a špek nezezlátne. Sesuneme na talíře a podáváme s rozpečenou bagetou, kterou ulamujeme a námáčíme ve šťávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!