Normandská rybí polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 250 g tresky
- kousek masa z langusty (krevety, nebo i jiné rybí maso)
- 100 ml bílého vína
- 150 ml smetany
- 1 mrkev
- 1 rajče
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce strouhanky
- malý kousek celeru
- muškátový květ
- majoránka
- petrželka
- pepř
- sůl
Postup Normandská rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso, zeleninu, bylinky, víno, koření a sůl zalijeme litrem vody, zahřejeme k varu a vaříme 20 minut.
Polévku procedíme a z rybího masa a zeleniny vymačkáme na okraji cedníku co nejvíce šťávy.
Maso rozmixujeme, přidáme strouhanku, promícháme, vložíme do hrnce a postupně ředíme vývarem.
Osolíme, okořeníme, přidáme smetanu a vše přihřejeme téměř k varu. Posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.