Normandská rybí polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

250 g tresky
kousek masa z langusty (krevety, nebo i jiné rybí maso)
100 ml bílého vína
150 ml smetany
1 mrkev
1 rajče
1 stroužek česneku
2 lžíce strouhanky
malý kousek celeru
muškátový květ
majoránka
petrželka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso, zeleninu, bylinky, víno, koření a sůl zalijeme litrem vody, zahřejeme k varu a vaříme 20 minut.

  2. Polévku procedíme a z rybího masa a zeleniny vymačkáme na okraji cedníku co nejvíce šťávy.

  3. Maso rozmixujeme, přidáme strouhanku, promícháme, vložíme do hrnce a postupně ředíme vývarem.

  4. Osolíme, okořeníme, přidáme smetanu a vše přihřejeme téměř k varu. Posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!