Olomoucká smetanová pochoutka s Cottage recept

Top Recepty, Pomazánky

Suroviny na recept

350 g kulatých tvarůžků
400 ml 31% smetany ke šlehání/1 kelímek=200ml
300 g nezrajícího sýra ve smetaně Cottage/1 kelímek=150g
3 pl tatarské omáčky
1 cibule
něco barevného na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do hlubší nádoby a zalijeme 1 a ½ kelímkem smetany. Trochu promícháme, uzavřeme víkem a necháme na kuchyňské lince 24 hodin odpočívat.

  2. Poté přilijeme zbývající ½ kelímku smetany, cibuli pokrájenou nadrobno a ručním elektrickým šlehačem na stupeň č.4 chvíli prošleháme.

  3. Dále přidáme 1 celý kelímek Cottage i se smetanou,obsah druhého Cottage dáme již bez smetany. Pokud chceme, přidáme trochu tatarské omáčky a vše lehce vařečkou promícháme.

  4. Dáme do lednice na 1-2 hodiny uležet.Podáváme namazané na čerstvém pečivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!