Opečený toast s houbami, ořechy a tymiánem recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olivového oleje
2 šalotky nakrájené na tenká kolečka
300 g čerstvých hub např lišky ryzce mladé křemenáče mladé kozáky
3 stroužky česneku
2 rozmačkané 1 přepůlený
1/4 hrnku vlašských ořechů nasekaných nahrubo
pár větviček čerstvého tymiánu
1 citron
3 opečené plátky dobrého (světlého) chleba (pečiva)
sůl
pepř
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistěte a okrájejte.

  2. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm pár minut šalotku.

  3. Přidejte houby, promíchejte je v oleji a pár minut smažte.

  4. Poté přidejte ořechy, česnek, nasekaný tymián, chilli, sůl a pepř, promíchejte a nechte smažit na mírném plameni 3-4 minuty.

  5. Podle potřeby znovu přidejte trochu oleje a vymačkejte do pánve 1 citron. Zamíchejte a sejmětě z ohně.

  6. Opečte plátky chleba a z jedné strany je potřete česnekem.

  7. Na tousty navršte houby, posypte znovu tymiánem a dle chuti dopepřete, dosolte, přidejte citron, popř. zakapte balsamikovým octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!