Opékané gnocchi se slaninou a houbami recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 250 g Gnocchi (připravených dle návodu)
- 1 střední cibule oloupaná a nakrájená na klínky
- 140 g plátkové slaniny (pokrájené na kostičky)
- 4-5 očištěných hlaviček menších žampionů či čerstvých hub
- 1 lžíce másla
- lžíce oleje
- nové koření nebo čerstvý rozmarýn
- 1 lžička sušeného česneku
- šalvějová sůl
- čerstvě mletý pepř
- petrželka na servírování
Postup Opékané gnocchi se slaninou a houbami
Postup přípravy receptu
-
Uvařte gnocci dle návodu na obalu (ty mé trvaly pouhé 3 minuty od bodu varu a doporučuji nepřekračovat doporučenou dobu vaření, neb ty rozvařené noky se budou špatně opékat).
Oloupanou a na klínky pokrájenou cibuli si opečte spolu s pokrájenou slaninou i mletým novým kořením na lžíci másla (klidně s kapkou oleje). Trvá to zhruba 5 minut do zlatova. Přidejte ještě lžíci oleje a na plátky pokrájené žampiony. Posypte pokrájenými lístečky rozmarýnu a lžičkou sušeného česneku. Osolte a opepřete.
Opečte do zlatova a pak opět přidejte do křupava opraženou slaninu s cibulí. Ještě společně prohřejte a servírujte s petrželkou. Do výpeku v pánvi přidejte okapané gnocchi a opékejte do křupava zhruba 5 minut. Pak je osolte a do pánve vraťte již opečenou cibuli se slaninou, přidejte mražený hrášek a ještě dorestujte několik minut (cca 3-4 minutky).
Servírujte posypané petrželkou.