Opékané gnocchi se slaninou a houbami recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

250 g Gnocchi (připravených dle návodu)
1 střední cibule oloupaná a nakrájená na klínky
140 g plátkové slaniny (pokrájené na kostičky)
4-5 očištěných hlaviček menších žampionů či čerstvých hub
1 lžíce másla
lžíce oleje
nové koření nebo čerstvý rozmarýn
1 lžička sušeného česneku
šalvějová sůl
čerstvě mletý pepř
petrželka na servírování

Postup přípravy receptu

  1. Uvařte gnocci dle návodu na obalu (ty mé trvaly pouhé 3 minuty od bodu varu a doporučuji nepřekračovat doporučenou dobu vaření, neb ty rozvařené noky se budou špatně opékat).

  2. Oloupanou a na klínky pokrájenou cibuli si opečte spolu s pokrájenou slaninou i mletým novým kořením na lžíci másla (klidně s kapkou oleje). Trvá to zhruba 5 minut do zlatova. Přidejte ještě lžíci oleje a na plátky pokrájené žampiony. Posypte pokrájenými lístečky rozmarýnu a lžičkou sušeného česneku. Osolte a opepřete.

  3. Opečte do zlatova a pak opět přidejte do křupava opraženou slaninu s cibulí. Ještě společně prohřejte a servírujte s petrželkou. Do výpeku v pánvi přidejte okapané gnocchi a opékejte do křupava zhruba 5 minut. Pak je osolte a do pánve vraťte již opečenou cibuli se slaninou, přidejte mražený hrášek a ještě dorestujte několik minut (cca 3-4 minutky).

  4. Servírujte posypané petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!