Ořechovo-jahodové tajemství recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Piškot:
3 vejce
120 g krystalového nebo krupicového cukru
120 g hladké mouky
1 lžíce oleje
1 rovná lžička prášku do pečiva
Ořechovo-sněhový piškot:
4 bílky
150 g moučkového cukru
150 g mletých vlašských ořechů (nebo lískových ořechů, mandle)
2 šlehačky na šlehání Rama Cremefine nebo jiná na šlehání + 1 ztužovač šlehačky
1 lžíce kakaa
1 lžíce moučkového cukru
trochu ušlehané bílé šlehačky si necháme na zdobení (před přidáním kakaa)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do tuhé husté pěny. Zamícháme po částech olej, prošleháme a nakonec po částech lehce zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na pečícím papíře asi 10 min na 180°C.

  2. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, potom přidáváme po částech cukr a zase zašleháme. Do tuhého sněhu lehce zamícháme ořechy.

  3. Pečeme na pečícím papíře asi 25 min na 140-150°C (povrch musí být nahnědlý a papír s upečeným piškotem se odchýlí od stěn plechu).

  4. Z obou vychladlých piškotů opatrně sloupneme papíry (ořechové je křehčí, můžeme rozkrojit na papíře a potom teprve každou polovinu sundat samostatně) a rozřízneme na poloviny.

  5. Vrstvíme: světlý díl, slabá vrstva našlehané kakaové šlehačky, plátky jahod, šlehačka, ořechový plát, šlehačka + jahody + šlehačka, poslední ořechový plát, šlehačka + jahody + šlehačka a končí opět světlý piškot.

  6. Celé potřeme zbylou šlehačkou a ozdobíme dle vlastní fantazie kousky jahod. Necháme v ledničce ½ - 1 hodinu odpočinout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!