Ořechovo-pudinková buchta recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
1 vejce
1/2 hrnku cukr krupice
1 sáček vanilkového cukru
1 hrnek mléka nebo podmáslí
(upřednostňuji podmáslí)
1/2 hrnku oleje
1 hrnek polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
1 hrnek mletých ořechů
(dle chuti např. vlašských, lískových, nebo kokos)
Krém:
600 ml mléka
4 lžíce cukru
2 sáčky pudinkového prášku
(opět dle chuti)
125 g másla
strouhaná čokoláda na závěrečné posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s oběma cukry, přidáme mléko/podmáslí a olej, dále mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy, vše pořádně promícháme v hladké těsto.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný hlubší pekáč (já měla 23x30x5 cm) a dáme péct do vyhřáté trouby na 180' cca na 30 min.

  3. Mezitím připravíme krém. Tři čtvrtiny mléka smícháme s cukrem a dáme vařit, ve zbylé čtvrtině mléka rozmícháme pudinky, vlijeme do vroucího mléka - pozor, rychle vše začne houstnout, díky právě menšímu poměru mléka na dva pudinky, takže odstavíme a hned přidáme máslo a metlou vyšleháme hladký krém (v kokosové variantě jsem ještě i do krému přimíchala cca 2 lžíce kokosu).

  4. Krém následně nalijeme a rozetřeme na ještě teplé těsto a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme úplně vychladnout, poté uložíme zakryté fresh fólií do lednice do úplného ztuhnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!