Oříškový bílkový chlebíček recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

7 bílků
150 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
70 g másla
90 g hrubé mouky
70 g lískových ořechů
(mletých nebo strouhaných)
plátkové mandle
drcená čokoláda
rozinky (nemusí být)
marmeláda - jahodová, rybízová
nebo meruňková
čokoládová poleva
mleté ořechy na ozdobení
tuk - Hera
hrubá mouka na vymazání a vysypání formy.
Na polevu
čokoládové figurky (Velikonoce, Vánoce)
tuk (Lira,..)
mléko
holandské kakao na dobarvení (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Formu pečlivě vymažeme a vysypeme moukou.

  2. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a po částech zašleháme oba druhy cukru. Mouku promícháme s ořechy a pomalu s rozpuštěným (vychladlým) máslem, vmícháme do sněhu.

  3. Nakonec přidáme dle chuti plátkové mandle a na kousky nalámanou čokoládu.

  4. Těsto vlijeme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C na cca 30 min. (vyzkoušíme špejlí).

  5. Po vyklopení, ještě horké, potřeme po celém obvodu marmeládou, necháme vychladnout a pak potřeme celý chlebíček čokoládovou polevou.

  6. Ozdobíme mletými oříšky a dáme do chladna, aby poleva hezky ztuhla.

  7. Čoko poleva: v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, tuk, trošku mléka a dobře promícháme. Můžeme po rozpuštění vmíchat trošku mletých oříšků-pro příchuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!