Ossobuco na víně a zelenině recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

500 g ossobuco (plátky hovězí kližky s morkovou kostí uprostřed)
cibule
mrkev
menší celer
4 lžíce sekané petrželové natě
150-200 ml bílého vína
asi 200 ml hovězího vývaru
sůl
mletý pepř
hladká mouka
olej
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Otřeným plátkům ossobuco na několika místech nařízneme blánu, kterou mají po obvodu, aby se později nekroutily. Obalíme je v hladké mouce se solí a pepřem a na oleji z obou stran osmažíme dozlatova. Po obrácení masa k němu přidáme i krájenou cibuli a osmažíme ji spolu s ním.

  2. Podlijeme vínem, provaříme, aby se odpařil alkohol. Přidáme i krájenou mrkev a celer, zalijeme vývarem a zakryté necháme asi 90 minut pomaličku dusit. Během té doby ochutnáme, dosolíme a můžeme podle potřeby přidat i trochu vývaru.

  3. K měkkému masu přihodíme petrželku, na zjemnění kousek másla, můžeme přidat i trošku strouhané citronové kůry a ještě 5 minut provaříme. Podáváme s bramborovou kaší nebo mačkanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!