Pálivé bramborové noky se špenátem recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

klasické těsto na bramborové knedlíky
1 cibule
2 stroužky česneku
3 kuřecí prsa
olej
50 g krájeného paprikového pikantního salámu
100 g čerstvého špenátu
sůl
pepř
chilli koření nebo kousek feferonky
sýr Grana Padano

Postup přípravy receptu

  1. Z těsta připravíme malé nočky a uvaříme je v osolené vodě. Trvá to jen chviličku, jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové.

  2. Do pánve dáme lžíci oleje, rozpálíme ho a osmahneme na něm na půlkolečka nakrájenou cibuli a plátky česneku.

  3. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme kuřecí maso nakrájemé na kostky a restujeme na prudším ohni dozlatova.

  4. Mezitím vsypeme špenát do cedníku a propláchneme ho vařící vodou. Necháme okapat.

  5. K červenajícímu se masu přisypeme na nudličky nakrájený salám, okapaný špenát a okořeníme solí, pepřem a papričkou. Už jen na pánvi prohodíme a můžeme podávat, posypané hoblinkami sýra Grana Padano.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!