Pálivé bramborové noky se špenátem recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- klasické těsto na bramborové knedlíky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 kuřecí prsa
- olej
- 50 g krájeného paprikového pikantního salámu
- 100 g čerstvého špenátu
- sůl
- pepř
- chilli koření nebo kousek feferonky
- sýr Grana Padano
Postup Pálivé bramborové noky se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Z těsta připravíme malé nočky a uvaříme je v osolené vodě. Trvá to jen chviličku, jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové.
Do pánve dáme lžíci oleje, rozpálíme ho a osmahneme na něm na půlkolečka nakrájenou cibuli a plátky česneku.
Jakmile cibule zesklovatí, přidáme kuřecí maso nakrájemé na kostky a restujeme na prudším ohni dozlatova.
Mezitím vsypeme špenát do cedníku a propláchneme ho vařící vodou. Necháme okapat.
K červenajícímu se masu přisypeme na nudličky nakrájený salám, okapaný špenát a okořeníme solí, pepřem a papričkou. Už jen na pánvi prohodíme a můžeme podávat, posypané hoblinkami sýra Grana Padano.