Palmiers - Palmové listy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

listové těsto
cukr krystal
popřípadě šlehačka - pravá, prosím

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme, posypeme cukrem a zaválíme ho citlivě do těsta. Otočíme a totéž uděláme na druhé straně.

  2. Naznačíme si střed a od obou konců těsto složíme směrem ke středu. Dáme ztuhnout do chladna, pak ostrým nožem nakrájíme asi 1 cm široké dílky, které řeznou plochou pokládáme na plech vyložený papírem nebo fólií na pečení.

  3. Pečeme při teplotě 220 °C, u kakaového těsta bedlivěji hlídáme, abychom listy nespálili.

  4. Vychladlé můžeme po dvou spojit ušlehanou šlehačkou. Jíme hned čerstvé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!