Pampeliškovo-bazalkový salát recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

1 hrst jarních pampeliškových listů -
1/2 hrsti bazalky
1 stroužek česneku
1 šalotka
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce balsamikového octu
sůl
pepř
1 vajíčko na hniličku
1 plátek veky
olej 1/2 lžíce (na opečení veky)

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu. Do vroucí vody pak vložíme vejce a vaříme je 7 minut. A pak zchladíme a opatrně oloupeme.

  2. Mladé pampeliškové i bazalkové listy opereme, osušíme v utěrce a roztrháme na kousky.

  3. Šalotku a česnek nakrájíme na jemné kostičky a promícháme je v míse s opranými lístky.

  4. Olej rozšleháme se solí a pepřem, až se sůl rozptýlí, teprve pak přidáme ocet. Těsně před podáváním salát promícháme se zálivkou.

  5. Naklademe na talířek, přidáme malé kostičky veky, které jsme osmažili dozlatova na oleji a navrch dáme vejce, které jsme nad salátem opatrně rozkrojili.

  6. Připravený salát ihned podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!