Panenka v listovém těstě se špenátem na smetaně recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g vepřové panenky
sůl
pepř
zelené bylinky (použila jsem saturejku, petrželku, kopr a pažitku)
olej
1 balení listového těsta
listový špenát
česnek
cibule
1 smetana

Postup přípravy receptu

  1. Panenku osolíme, opepříme, rozdělíme na dvě části, tak aby se nám vlezla na pánvičku a na oleji opékáme ze všech stran, aby se maso zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.

  2. Předpečené maso obalíme v bylinkách a zabalíme do listového těsta, dáme do pekáčku a pečeme cca 20 minut v předehřáté troubě.

  3. Na pánvi orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme listový špenát, česnek, sůl, pepř a smetanu, provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!