Pařížské kostky trochu jinak recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto světlé:
440 ml polohrubé mouky
220 ml moučkového cukru
110 ml oleje
220 ml mléka
1 prášek do pečiva
3 vejce
Těsto tmavé:
stejné inkredience, jen ještě 2-3 lžíce kakaa
Krém:
2 šlehačky v krabičce
2 čokoládové tyčinky Kaštany nebo 1 tabulka čokolády na vaření
1 velká tyčinka Margot

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní inkredience a šlehačem šleháme na hladké těsto. To nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme asi 20 minut na 180°C. Necháme vychladnout.

  2. Upečeme stejně i tmavé těsto.

  3. Krém: obě šlehačky vylijeme do rendlíku spolu s nalámanýma tyčinkama, nebo čokoládou. Uvedeme do varu a necháme chvilku bublat. Pak odstavíme z plotny a necháme vystydnout a pak do lednice vychladit. Krém nechte v lednici přes noc, aby šel dobře ušlehat.

  4. Druhý den našleháme ručním šlehačem.

  5. Na upečený a vychladlý korpus - je jedno jakým začnete, rozetřeme část krému, přiložíme druhý korpus. Na něj natřeme zbytek krému a nastrouháme tyčinku Margot. Dáme do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!