Pařížské kostky trochu jinak recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto světlé:
- 440 ml polohrubé mouky
- 220 ml moučkového cukru
- 110 ml oleje
- 220 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- Těsto tmavé:
- stejné inkredience, jen ještě 2-3 lžíce kakaa
- Krém:
- 2 šlehačky v krabičce
- 2 čokoládové tyčinky Kaštany nebo 1 tabulka čokolády na vaření
- 1 velká tyčinka Margot
Postup Pařížské kostky trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní inkredience a šlehačem šleháme na hladké těsto. To nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme asi 20 minut na 180°C. Necháme vychladnout.
Upečeme stejně i tmavé těsto.
Krém: obě šlehačky vylijeme do rendlíku spolu s nalámanýma tyčinkama, nebo čokoládou. Uvedeme do varu a necháme chvilku bublat. Pak odstavíme z plotny a necháme vystydnout a pak do lednice vychladit. Krém nechte v lednici přes noc, aby šel dobře ušlehat.
Druhý den našleháme ručním šlehačem.
Na upečený a vychladlý korpus - je jedno jakým začnete, rozetřeme část krému, přiložíme druhý korpus. Na něj natřeme zbytek krému a nastrouháme tyčinku Margot. Dáme do lednice.