Paštika z králíka recept
Top Recepty, Studená kuchyněSuroviny na recept
- 1 králík
- 1 kg vepřového boku
- sůl
- 10 ks celého pepře
- 4 ks jalovce
- 3 ks bobkového listu
- 3 ks nového koření
- 3 ks hřebíčku
- 1 ks velká nakrájená cibule
- slanina plátková na vyložení formy
- olej
- králičí játra (na kostky nakrájená)
- oloupané půlené mandle hrst
Postup Paštika z králíka
Postup přípravy receptu
-
Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho, než lze maso oddělit od kostí.
Pak vyndáme, obereme maso a umeleme spolu s bůčkem. Přidáme propasírovanou cibuli i se šťávou z dušení králíka. Promícháme, případně přidáme trošku vody a osolíme dle chuti.
Přidáním jater a mandlí se utvoří pěkná mozaika, ale nemusí být. Formu na biskupský chlebíček vymažeme slabě olejem, vyložíme slaninou.
Naplníme směsí a přikryjeme alobalem. Pečeme ve vodní lázni cca 3/4 hodiny. Ve formě necháme vychladnout. Pak vyklopíme a uchováváme v alobalu.