Pavlův plněný bůček recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřový bůček s kůží, široký
- hořčice kremžská
- cibule
- paprikový lusk
- uzené maso
- plátkový sýr
- grilovací koření
- kmín
- pepř
- sůl
Postup Pavlův plněný bůček
Postup přípravy receptu
-
Bůček vykostím, opatrně do něj udělám kapsu, kterou mírně prosolím, popepřím, pomažu hořčicí a vložím na drobno nakrájené uzené maso, cibuli na půlkroužky, papriku na nudličky a přikryji plátky sýru.
Vše v kapse posypu gril.kořením a kapsu uzavřu buď sešitím potravinářskou nití nebo jak je vidno na obrázku, jehlami.
Kůži nařežu na kostky,aby se pěkně propekla a nepřipálila se.
Bůček vložím na sádlem vymazaný plech, mírně podleji vývarem a přikryté peču asi 1 a půl hodiny. Občas podliji a když začne masíčko zlátnout, přidám zbytky, které mi zbyly z uzeného, cibule a papriky a již nepřikryté nechám dopéct na zlatavou kůrčičku.
Šťávu sliji do kastrůlku, zahustím tmavou jíškou.