Pečená kachna s jablky a zázvorem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kachna
- 2 oloupaná jablka (nakrájená na kousky)
- 15 větviček tymiánu
- 5 bobkových listů
- 100 g oloupaného zázvoru (nakrájeného na kostky)
- 1 červená cibule
- 1 žlutá cibule
- 3 řapíky řapíkatého celeru
- sůl
- kmín
- trochu kuřecího vývaru
- panáka brandy (nebo Calvadosu)
Postup Pečená kachna s jablky a zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Kachnu omyjeme a osušíme. Jablka, zázvor, tymián, bobkový list, promícháme a touto směsí naplníme bříško. Otvor spíchneme jehlami na ptáčky, nebo zašijeme. Kachnu osolíme a posypeme kmínem z obou stran. Vložíme do pekáče, přidáme řapíky celeru a oloupanou překrojenou cibuli. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 220 °C. Pečeme 30 minut, snížíme teplotu na 180 °C pekáč odkryjeme, pečeme za občasného přeléváním vypečenou šťávou zhruba 1-2 hodiny.
Když je kachna měkká vyndáme jí z pekáče, slijeme větší množství tuku. Do zbytku nalijeme vývar, brandy nebo calvados a svaříme na šťávu. Přidáme směs jablek, zázvoru z břišní dutiny, rozmačkáme a necháme provařit. Podáváme s kynutým knedlíkem a červeným zelím.