Pečená štika s citronem a tymiánem recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

1 štika
2 citrony
1/4 kostky másla
tymián
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Rybu očistíme (vč. šupin). Citrony nakrájíme na slabé plátky. Nastříháme si kousky provázku dlouhé asi 25 cm.

  2. Rybu osolíme z obou stran i zevnitř a okořeníme tymiánem.

  3. Do břišní dutiny vložíme pár plátků citronu a další plátky rozložíme po bocích ryby a přivážeme kousky provázku. Položíme do pekáče spolu se zbylým citronem a podlijeme trochou vody. Na rybu rozložíme na kousky nakrájené máslo.

  4. Pečeme 40 minut přiklopené, občas přelijeme šťávou. Po 40-ti minutách necháme péct ještě 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!