Pečená treska pod krustou recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

500-700 g filetované tresky
sůl
pepř
olivový olej
15 snítek čerstvé petrželky (lístky a stonky zvlášť)
1/2 hrnku strouhanky
1 stroužek česneku
2 filátka ančoviček
1 vrchovatá lžíce kaparů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  2. Rybu osolíme a opepříme po obou stranách. Pekáček vymažeme olejem, poklademe stonky z petrželky a vložíme filety v jedné vrstvě.

  3. Do mixéru si dáme lístky petrželky, strouhanku, česnek, ančovičky a kapary a rozmixujeme. Tuto směs poklademe na filety a poté pokapeme lehce olejem (nejlepší na to je olej ve spreji).

  4. Dáme do trouby a zapékáme asi 16 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!