Pečená treska pod krustou recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 500-700 g filetované tresky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 15 snítek čerstvé petrželky (lístky a stonky zvlášť)
- 1/2 hrnku strouhanky
- 1 stroužek česneku
- 2 filátka ančoviček
- 1 vrchovatá lžíce kaparů
Postup Pečená treska pod krustou
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Rybu osolíme a opepříme po obou stranách. Pekáček vymažeme olejem, poklademe stonky z petrželky a vložíme filety v jedné vrstvě.
Do mixéru si dáme lístky petrželky, strouhanku, česnek, ančovičky a kapary a rozmixujeme. Tuto směs poklademe na filety a poté pokapeme lehce olejem (nejlepší na to je olej ve spreji).
Dáme do trouby a zapékáme asi 16 minut.