Pečené brambory s chutí česneku recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

1 kg brambor
sůl
majoránka
italské bylinky
olivový olej
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si lehce omyjeme a očistíme.

  2. Nakrájíme je pokud možno na stejně velké plátky a položíme na plech s dnem vylitým olivovým olejem.

  3. V mističce si umícháme tři lžičky sušené majoránky, lžičku itaských sušených bylinek a šest prolisovaných strožků česneku s troškou ol. oleje.

  4. Brambory na plechu důkladně osolíme a přelijeme směsí koření.

  5. Promícháme a dáme péct do trouby vyhřáté na 250° na dvacet minut.

  6. Během pečení několikrát prohrábneme a před vytažením zkontrolujeme, zda brambory doopravdy jsou hotovy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!