Pečené brambory s drcenými rajčaty a bylinkami recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

6 omytých syrových brambor, pokrájených na osminky
sůl
pepř
nať z jarní cibulky
4 stroužky prolisovaného česneku
2 PL olivového oleje
sušená bazalka a oregano
200 g drcených rajčat v rajské šťávě (Palpa di Pomodoro)

Postup přípravy receptu

  1. Drcená rajčata v rajčatové šťávě, prolisovaný česnek, zelenou nať z jarní cibulky rozmixujeme. Vmícháme olivový olej, bylinky a ochutíme solí a pepřem.

  2. Rozmixovanou směs s olejem a bylinkami dáme do hlubší nádoby. Omyté brambory pokrájíme na osminky, osušíme a dobře promícháme s rozmixovanou směsí. Takto připravené brambory vložíme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli olivovým olejem. Pečeme v v rozehřáté troubě na program gril dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!