Pečené kotlety s kapustičkami a pažitkovou omáčkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 vepřové kotlety s kostí
- 500 g růžičkové kapusty
- 40 g másla
- 1 středně veliká červená cibule
- 1 lžíce cukru
- 1 malá chilli paprička
- čerstvě drcený pepř
- koriandr
- fenykl
- sůl
- trošku oleje
- Na omáčku potřebujeme:
- 4 dl zakysané smetany
- 3 lžíce nakrájené pažitky
- 1 stroužek jemně nakrájeného česneku
- 1 lžička ostré hořčice
- sůl
Postup Pečené kotlety s kapustičkami a pažitkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kotlety posypeme směsí koření, které do masa vtlačíme, pokapeme olejem a necháme v chladu odležet. Solíme až těsně před přípravou.
Kapustičky si očistíme, nakrájíme na čtvrtky nebo poloviny - dle velikosti a vložíme do vařící vody se solí, cukrem a nakrájenou chilli papričkou bez semínek.
Povaříme zhruba 2 - 3 minuty, scedíme a necháme okapat. Před podaváním je prohřejeme s máslem.
Kotlety grilujeme na klasickém grilu, grilovací desce nebo připravíme na pánvičce.
Z každé strany grilujeme zhruba po 2 minutách při vyšší teplotě a pak po 4 minutách při střední teplotě, záleží na tom, jaké máme maso.
Na talíře rozdělíme maso, prohřáté kapustičky, kroužky z nakrájené cibule a pažitkovou omáčku. Já měla ještě opečené brambory sypané sezamem.