Pečené kuře se šalvějí a kurkumou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kuře
8 listů čerstvé šalvěje
1 kávová lžička kurkumy
125 g másla
2 karotky
snítka pažitky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme podle velikosti na 4–6 dílů. Vydatně osolíme a opepříme. Podle počtu porcí nachystáme stejný počet plátků másla, kdy z obou stran přiložíme list šalvěje. Takto vzniklou bylinkovou vložku vsuneme do každé porce kuřete přímo pod kůži. Porce kuřete dáme do pekáče, podlijeme lehce vodou, vložíme zbytek másla. Přidáme polovinu kurkumy a pečeme pomalu do změknutí a zezlátnutí kuřete.

  2. Před dokončením slijeme výpek, do kterého přidáme na tenké plátky nakrájenou karotku a zahustíme, např. trochou mouky nebo rýžovým škrobem. V rýžovaru uvaříme jasmínovou rýži, kterou osolíme a zamícháme do ní druhou polovinu kurkumy. Ozdobíme nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!