Pečené kuře v džusové marinádě recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 celé kuře
asi 10 žampionu(mozno vic i min)
na Marinádu:
1/2 šálku jablečného octa
1/2 šálku pomerančové štávy
1/2 šálku grapefruitové štávy
1/2 lžičky soli
1 lžička mleté skořice
1 lžička cukru
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozdělíme na 2 poloviny. Smícháme suroviny na marinádu. Maso a žampiony vložíme do nekovové misky a řádně zalijeme marinádou a uložíme přes noc do chladu.

  2. Potom kuře a žampiony dáme do vyhřáté trouby na gril a grilujeme dozlatova asi 40 minut. Podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!