Pečené kuře v džusové marinádě recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 celé kuře
- asi 10 žampionu(mozno vic i min)
- na Marinádu:
- 1/2 šálku jablečného octa
- 1/2 šálku pomerančové štávy
- 1/2 šálku grapefruitové štávy
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
Postup Pečené kuře v džusové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kuře rozdělíme na 2 poloviny. Smícháme suroviny na marinádu. Maso a žampiony vložíme do nekovové misky a řádně zalijeme marinádou a uložíme přes noc do chladu.
Potom kuře a žampiony dáme do vyhřáté trouby na gril a grilujeme dozlatova asi 40 minut. Podáváme s libovolnou přílohou.