Pečené sladké brambory s koriandrem a domácím cibulovým čatný recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 2 batáty (sladké brambory)
- máslo
- koriandr
- Čatný:
- cibule
- máslo
- med
- sladké bílé víno
- pepř
- sůl
Postup Pečené sladké brambory s koriandrem a domácím cibulovým čatný
Postup přípravy receptu
-
Brambory propíchneme na několika místech vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut.
Po upečení podélně rozřízneme, poklademe máslem a posypeme čerstvým koriandrem. Nakonec přidáme čatný, dá se koupit v supermarketech, ale já si dělám domácí a tak ho mám vždy po ruce.
Cibuli nakrájíme na proužky a dozlatova opečeme na másle, poté přidáme med a necháme zkaramelizovat. Přilejeme víno, přidáme sůl a pepř a necháme zredukovat do marmeládové konzistence.