Pečený králík s dýní na víně recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1 králík z domácího chovu:-)
1 bílá cibule
1 červená cibule
4 stroužky česneku
4 brambory
400 g dýně Hokkaido
cukety
lilky
žampiony
pórek
1 dcl suchého červeného vína
tymián
hřebíček
jalovec
sůl
pepř
kmín
olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si nakrájíme a posolíme, aby pustila šťávu. Králíka potřeme olejem, dáme do pekáče a posypeme solí, pepřem, jalovcem, tymiánem a hřebíčkem. Přidáme brambory, které okmínujeme a vše zasypeme nakrájeným česnekem a bílou cibulí. Podlijeme cca 1 decí červeného vína a 1 decí vody.

  2. Vložíme do trouby vyhřáté na 225°C a pečeme 1 hodinu.

  3. Po hodině pečení přidáme k masu veškerou nakrájenou zeleninu. Jelikož dýně bylo málo, přidala jsem na kostky nakrájenou cuketu, lilky a žampiony a na dochucení proužky pórku a červené cibule. Vše promícháme a pečeme ještě cca 30 minut, aby byla zelenina měkká.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!