Pečený květák v orientálním stylu recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 květák
- 1 velkou cibuli
- 6 stroužků česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mleté uzené papriky
- 1/2 lžičky koření na zeleninu(nemusí být)
- 1 citron
Postup Pečený květák v orientálním stylu
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjte a rozeberte na větší růžičky.
V misce smíchejte olivový olej a všechno sypké koření.
Na plech vyložený pečícím papírem dejte květákové růžičky, na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek. Zakapejte připravenou marinádou.
Předehřejte troubu na 200-220 ˚C a vložte do ní plech. Pečte 15 minut, pak obsah na plechu opatrně promíchejte a pečte dalších 10 minut. Servírujte horké, pokapané citronovou šťávou. Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.