Pečený květák v orientálním stylu recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 květák
1 velkou cibuli
6 stroužků česneku
4 lžíce olivového oleje
sůl
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mleté uzené papriky
1/2 lžičky koření na zeleninu(nemusí být)
1 citron

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjte a rozeberte na větší růžičky.

  2. V misce smíchejte olivový olej a všechno sypké koření.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem dejte květákové růžičky, na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek. Zakapejte připravenou marinádou.

  4. Předehřejte troubu na 200-220 ˚C a vložte do ní plech. Pečte 15 minut, pak obsah na plechu opatrně promíchejte a pečte dalších 10 minut. Servírujte horké, pokapané citronovou šťávou. Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!