Pekingská polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 cibule
1 rajský protlak
15 dkg mražené zeleniny (kukuřice, mrkev, hrášek)
2 vajíčka
bobkový list
nové koření
1 masox
1 hovězí bujon
olej
sůl
ocet
cukr
škrob
3 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovatíme cibulku a přidáme protlak. Přidáme vodu společně s kořením, masoxem, bujónem a mraženou zeleninou. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.

  2. Poté přidáme cukr cca 2 lžíce, ocet cca 1 lžíce a sůl vše podle chuti. Když polévka vaří, tak přidáme vejce a rozkvedláme. Asi minutku před vypnutím přidávám ještě trošku škrobu rozmíchaného ve vodě. Polévka má pak tu správnou hustotu. Ale nesmí se to se škrobem přehnat, aby z polévky nebyla kejda.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!