Pěnový dort z malin a bílé čokolády (malinová pěna & pěna z bílé čokolády) recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

(Piškot na základ je stejný jako u receptu Dort citronová pěna.Odkaz na tento recept je uvedený v Poznámce):
(Piškot na boky je stejný jako u receptu Proužkovaný piškot. Odkaz na tento recept je uvedený v Poznámce:)
Mousse z bílé čokolády:
500 ml smetany
3 bílky
150 g bílé čokolády
150 g mléka
1 sáček sypké želatiny (10 g)
Malinový mousse:
450 g malin
100 g cukru
3 bílky
400 ml smetany
7 plátků želatiny
citronová šťáva z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Mousse z bílé čokolády:

  2. Do trochy mléka dáme nabobtnat želatinu, zbytek přivedeme k varu.

  3. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni.

  4. Nabobtnanou želatinu nalijeme do horkého mléka, dobře mícháme dokud se želatina nerozpustí.

  5. Potom přidáme rozpuštěnou čokoládu a mícháme do úplného spojení.

  6. Necháme vychladnout.

  7. Ve vodní lázni si vymícháme sníh z bílků. Smetanu si našleháme dotuha. Jemně spojíme zchladlý sníh se šlehačkou.

  8. Pomalu přiléváme vlažnou-nesmí být příliš horká ani studená-čokoládu s želatinou.

  9. Nalijeme do formy a dáme ztuhnout do lednice.

  10. Malinový mousse: Želatinu si dáme nabobtnat do studené vody.

  11. Maliny si rozmixujeme a propasírujeme přes husté síto tak aby nám zbyly v sítu jen zrníčka.

  12. Do malinového protlaku přidáme citronovou šťávu, zamícháme.

  13. Trochu malinového protlaku společně s cukrem si dáme zahřát.

  14. Do zahřátých malin přidáme za stálého míchání vymačkanou želatinu, jednu po druhé.

  15. Po rozpuštění želatiny smícháme se zbytkem malinového protlaku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni si vyšleháme z bílků tuhý sníh.

  16. Smetanu si vyšleháme dotuha.

  17. Sníh a šlehačku si opatrně smícháme dohromady.

  18. Do šlehačky pomalu, opatrně zamícháme malinový protlak. Nalijeme do formy a dáme ztuhnout do lednice.

  19. Jak jsem dělal dort: Dort jsem dělal tak že formu jsem si vyložil piškotem. Doprostřed na piškot jsem dal menší kulatou formu, kterou jsem vyplnil moussem z bílé čokolády proložený malinami (celkově jsem měl cca 500 g malin z nichž jsem odebral 50 g právě na přidání do čokoládové pěny) a dal ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí jsem odstranil formu z čokoládové pěny a vše jsem vyplnil malinovou pěnou a nechal ztuhnout. Po ztuhnutí jsem polil vršek jahodovou čokoládou a dozdobil.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!