Perníkové řezy s krémem a polevou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

1 vejce
200 g pískového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce kakaa
2 plné lžíce zavařeniny (třeba starší cukernaté)
400 g hladké mouky
1/4 l mléka (i více)
6 lžic rozpuštěného másla
1/2 prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
Krém:
200 g másla
50 g Hery
100-150 g práškového cukru
Pudink:
3,5 dl mléka
1 vanilkový pudink
1 lžíce polohrubé mouky
Poleva:
1 čokoládová poleva tmavá Dr.Oetker
50 g čokoládových kaštanů (nebo čokoláda na vaření + kousek másla nebo 100% tuku)

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme nebo ušleháme vajíčko, cukr a kakao, poté postupně přidáváme další suroviny.

  2. Těsto upečeme na velkém plechu (vymazat a vysypat nebo vyložit pečícím papírem) a necháme vychladnout.

  3. Korpus rozkrojíme na výšku i šířku na 4 kusy, (můžeme pokapat rumem), pomažeme krémem (našleháme máslo s cukrem a smícháme s chladným rozšlehaným pudinkem) a složíme jako obdélníkový dort (knihu). Lze také složit pouze do původního tvaru jako řezy - to je pak lepší dělat těsto z 1,5 dávky.

  4. Polijeme čokoládovou polevou, pod níž můžeme vršek řezů slabounce namazat zavařeninou, aby se poleva nevpíjela. Pro změnu můžeme udělat čokoládový nebo kakaový krém a přidat jahodovou zavařeninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!