Pestrá zapékaná pomazánka recept
Top Recepty, PomazánkySuroviny na recept
- 180 gramů šunky nebo šunkového salámu
- 180 gramů tvrdého sýra
- 2 cibule
- 1 zelená paprika nebo 2 malé barevné chilli papričky
- 2 stroužky česneku
- 3 vejce
- pažitka (petrželka)
- čerstvý mletý pepř
- 1 větší bageta nebo veka
- sůl
Postup Pestrá zapékaná pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Salám nebo šunku pokrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme. Česnek s cibulí oloupeme, cibuli pokrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Papriku očistíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Bylinky omyjeme a pokrájíme nadrobno.
Vejce rozklepneme do misky, osolíme a vmícháme prolisovaný česnek. Přidáme všechny další ingredience a promícháme. Podle chuti osolíme a dokořeníme.
Veku nakrájíme na plátky, bagetu rozkrojíme podélně a pomazánku namažeme na pečivo. Po namazání klademe na pečící papír na plechu a pomalu zapékáme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů na cca 10 -15 minut. Sýr se musí roztéci a zezlátnout, zelenina musí změknout. Ihned podáváme.
Jako přílohu použijeme čerstvou zeleninu. Pomazánka je výborná k pivu i k vínu.