PHO GA - vietnamská kuřecí polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1,5 litru silného kuřecího vývaru
- 300 g kuřecích prsíček
- 2 stroužky česneku
- 1 střední mrkev
- 2-3 listy čínského zelí
- cca 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička rybí omáčky nebo sojové omáčky
- svazek jarních cibulek
- 6 ks předem namočeného Jidášova ucha
- chilli paprička
- limetka
- čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel
- rýžové nudle
Postup PHO GA - vietnamská kuřecí polévka
Postup přípravy receptu
-
Do vývaru dáme vařit kuřecí prsíčka, plátky zázvoru, česneku a houby.
Nudle si připravíme podle návodu a dáme stranou.
Když je maso měkké, vyjmeme ho a natrháme na menší kousky.
Do misek rozdělíme nudle, houby, kousky masa, na jemné nudličky nastrouhanou mrkev, jemně pokrájené zelí a chilli papričky (nemusí být) a zalijeme horkým vývarem, který jsme dochutili rybí nebo sojovou omáčkou.
Na závěr hustě posypeme jemně pokrájenými cibulkami, koriandrovou nebo petrželkovou natí a zakápneme limetkou.