PHO GA - vietnamská kuřecí polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1,5 litru silného kuřecího vývaru
300 g kuřecích prsíček
2 stroužky česneku
1 střední mrkev
2-3 listy čínského zelí
cca 2 cm čerstvého zázvoru
1 lžička rybí omáčky nebo sojové omáčky
svazek jarních cibulek
6 ks předem namočeného Jidášova ucha
chilli paprička
limetka
čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel
rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Do vývaru dáme vařit kuřecí prsíčka, plátky zázvoru, česneku a houby.

  2. Nudle si připravíme podle návodu a dáme stranou.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho a natrháme na menší kousky.

  4. Do misek rozdělíme nudle, houby, kousky masa, na jemné nudličky nastrouhanou mrkev, jemně pokrájené zelí a chilli papričky (nemusí být) a zalijeme horkým vývarem, který jsme dochutili rybí nebo sojovou omáčkou.

  5. Na závěr hustě posypeme jemně pokrájenými cibulkami, koriandrovou nebo petrželkovou natí a zakápneme limetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!