Pikantní kančí guláš recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

800 g kančí kýty
3 velké cibule
4 stroužky česneku
1-2 lžíce sádla
2 lžíce červené papriky
1 lžička pálivé papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
3-4 beraní rohy + trošku nálevu podle chuti
300 ml světlého piva
velký krajíc staršího chleba
4 kuličky jalovce
bobkový list
snítka rozmarýnu
kmín
sůl
pepř
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme sádlo a cibuli, nakrájenou na drobno, orestujeme do hněda. Přidáme maso, nakrájené na větší kousky a necháme zatáhnout.

  2. Přidáme protlak a po krátkém zarestování přisypeme obě papriky, rozmarýn, koření a sůl. Podlijeme pivem a necháme chvíli odvařit.

  3. Přidáme beraní rohy, dolijeme vývarem, tak zároveň s masem a dusíme do měkka. Trvá to minimálně hodinu až dvě, podle stáří masa.

  4. Před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný nebo nadrobený krajíc chleba a vaříme 10-15 minut. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!