Pikantní kapr v horkovzduchu recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

1 střední kapr (naporcovaný na podkovy)
grilovací koření ďábelské od Vitany - 2 lžíce
5 lžic oleje
10 lžic teplé vody
grilovací koření od Vitany - 1 lžíce
koření na ryby (od vitany nebo od avokáda) - 1 lžíce
sušený česnek - 1 lžíce
2-3 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme a pořádně v této směsi omatláme kapříka. Marinujeme do druhého dne. Během marinování kapra ve směsi promícháme, protože marinády není tak moc.

  2. Potom kapra přendáme na mřížku, která je v každé troubě, pod mřížku dáme plech, do kterého nalijeme vodu, aby měla kam odkapávat šťáva a zapneme horkovzdušnou troubu na plný výkon.

  3. Pečeme cca 25-30 minut. Kapr je lepší, když je spíš vysušenější. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!