Pikantní kapr v horkovzduchu recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 střední kapr (naporcovaný na podkovy)
- grilovací koření ďábelské od Vitany - 2 lžíce
- 5 lžic oleje
- 10 lžic teplé vody
- grilovací koření od Vitany - 1 lžíce
- koření na ryby (od vitany nebo od avokáda) - 1 lžíce
- sušený česnek - 1 lžíce
- 2-3 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička kmínu
Postup Pikantní kapr v horkovzduchu
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience smícháme a pořádně v této směsi omatláme kapříka. Marinujeme do druhého dne. Během marinování kapra ve směsi promícháme, protože marinády není tak moc.
Potom kapra přendáme na mřížku, která je v každé troubě, pod mřížku dáme plech, do kterého nalijeme vodu, aby měla kam odkapávat šťáva a zapneme horkovzdušnou troubu na plný výkon.
Pečeme cca 25-30 minut. Kapr je lepší, když je spíš vysušenější. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.