Pikantní utopence recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 2,5 kg špekáčků
- 500 g cibule
- 1 g mletého pepře
- 20 g feferonek
- 200 g kyselých okurek
- 1 l octu
Postup Pikantní utopence
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme do 2/3. Do řezu vložíme plátek kyselé okurky, plátek cibule a kousek feferonky.
Takto naplněné špekáčky vyskládáme do vhodné nádoby po vrstvách a prokládáme cibulí a pepřem (dobře napěchujte ať není kolem špekáčků moc místa)
Ocet naředíme vodou. (Do 3,5 l. lahve se vejde tak 0,75l. octa) Na 1 litr octa 1-1,5 dcl vody a zalijeme utopence.
Necháme v chladničce odležet minimálně 3 dny.