Piškot s tvarohovou šlehačkou a broskvemi recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

- 6 vajec
- 10 lžíc vlažné vody
- 7 lžic cukru moučky
- 8 lžic polohrubé mouky
- 3 lžíce mletého kokosu
- 1 lžíce mletých ořechů
- špetka soli
- pikantní marmeláda
- 2 smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru moučky
- 2 ztužovače šlehačky
- 1 měkký tvaroh
- kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s 10 lžícemi vlažné vody, postupně vmícháme cukr, mouku, ořechy a 1 lžíci kokosu. Vmícháme sníh, těsto vylijeme na menší vymaštěný plech, vysypaný 2 lžícemi kokosu.

  2. Upečeme v mírně předehřáté troubě na cca 160°C.

  3. Šlehačku, ztužovače a cukr ušleháme, všleháme tvaroh a vmícháme kostičky broskví.

  4. Vychladlé těsto potřeme marmeládou, na to tvarohovou šlehačku. Zdobíme čokoládou, topingem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!