Piškot s tvarohovou šlehačkou a broskvemi recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- - 6 vajec
- - 10 lžíc vlažné vody
- - 7 lžic cukru moučky
- - 8 lžic polohrubé mouky
- - 3 lžíce mletého kokosu
- - 1 lžíce mletých ořechů
- - špetka soli
- - pikantní marmeláda
- - 2 smetany ke šlehání
- - 2 lžíce cukru moučky
- - 2 ztužovače šlehačky
- - 1 měkký tvaroh
- - kompotované broskve
Postup Piškot s tvarohovou šlehačkou a broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s 10 lžícemi vlažné vody, postupně vmícháme cukr, mouku, ořechy a 1 lžíci kokosu. Vmícháme sníh, těsto vylijeme na menší vymaštěný plech, vysypaný 2 lžícemi kokosu.
Upečeme v mírně předehřáté troubě na cca 160°C.
Šlehačku, ztužovače a cukr ušleháme, všleháme tvaroh a vmícháme kostičky broskví.
Vychladlé těsto potřeme marmeládou, na to tvarohovou šlehačku. Zdobíme čokoládou, topingem.