Pistáciový koláč recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

200 g polohrubé mouky
100 g mletých či najemno nasekaných nesolených pistácií
80 g cukru krupice
1 skořicový cukr
120 g másla
2 žloutky
1 lžička kypřícího prášku
Náplň:
2 tvarohy ve vaničce
1 zakysaná smetana
100 ml mléka
100 g cukru moučka
2 vanilkové cukry
1 sáček pistáciového pudinku
jahody (borůvky, broskve...)
pistáciová čokoláda na ozdobu (není nutná)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto si smícháme a dobře promneme prsty - vznikne nám drobenka.

  2. Asi 3/4 drobenky nasypeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a dobře udusáme a vmačkáme tak, aby nám vznikly okraje asi 1,5 cm vysoké.

  3. Smícháme všechny přísady na náplň a polovinu jí nalijeme na těsto.

  4. Poklademe rovnoměrně ovocem a zalijeme zbytkem náplně.

  5. Posypeme zbylou drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 160°C a pečeme cca 45 minut. Upečený koláč by se ve středu neměl rosolovitě třást.

  6. Ihned po vyndání z trouby koláč posypeme nastrouhanou pistáciovou čokoládou (není nutné). Koláč necháme dobře vychladit, nejlépe v lednici, kde ho i uchováváme do jeho snězení - což nebude dlouho trvat.:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!