Pizzové buchty recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

500 g těsta na pizzu
Rajčatová omáčka:
2 lžíce olivového oleje
400 g krájených rajčat (čerstvé nebo v konzervě)
2 lžičky medu
2 stroužky česneku
sůl
1 lžíce olivového oleje
150 g salámu nebo šunky (použila jsem italskou sušenou šunku)
150 g mozzarelly
pár snítek tymiánu nebo jiného koření
4 lžíce strouhaného parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na pizzu můžete použít kupované, já jsem udělala podle receptu v poznámce. Rozválejte ho a nakrájejte ho na čtverečky o rozměrech přibližně 5 x 5 cm. Čtverečků by mělo být asi 20. Můžete taky rozdělit na jednotlivé kousky tak, jak jsem zvyklá dělat já. Na každý čtvereček položte sýr a salám či šunku a posypte trochou tymiánu nebo jiného koření. Náplň můžete samozřejmě zvolit podle sebe úplně jinou, takovou, jakou na pizze máte rádi.

  2. Uvařte rajčatovou omáčku tak, že na rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujete nasekaný česnek. Přidejte rajčata, med, nechte povařit asi 5 minut a dosolte podle chuti. Z těstových čtverečků s náplní umotejte kuličky (jako knedlíky) a nechte asi 15 minut kynout. Do menšího pekáčku nebo plechu nalijte polovinu rajčatové omáčky. Vyskládejte do ní kuličky - lépe tak, aby se navzájem nedotýkaly, což se mi moc nepovedlo, protože jsem si vzala malý plech a už se mi nechtělo přendávat.

  3. Pomocí lžíce kuličky polijte, aby na každé bylo aspoň trochu omáčky. Pak je posypte nastrouhaným parmezánem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 20-25 minut nebo dokud těsto nedostane pěknou barvu. Vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!