Plátky pod cibulí recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky vepřové krkovičky (krůtí, kuřecí prsa)
- 2 velké cibule
- 20 dkg uzeného tvrdého sýra
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- červená sladká paprika
- kousek másla
- 3 lžíce oleje
- sójová omáčka
Postup Plátky pod cibulí
Postup přípravy receptu
-
Do zapékací mísy položíme vedle sebe plátky masa, které jsme potřeli olejem a ochutili předepsaným kořením nebo libovolnou kořenící směsí.
Na plátky masa nakrouháme na půlkolečka 2 velké cibule, zakápneme sójovou omáčkou a dáme několik malinkých kousíčků másla.
Navrch nasypeme vrstvu nahrubo nastrouhaného uzeného eidamu, který lehce poprášíme paprikou.
Do zapékací mísy nalijeme asi 2 dl vody (pokud máme použijeme vývar), přikryjeme víkem a dáme péci do trouby na 200°C cca 50–60 minut.
Jako přílohu k tomuto jídlu doporučuji šťouchané brambory s cibulkou a petrželí, které jsou omaštěny slitou šťávou ze zapékací mísy.