Pleckové medailonky recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g vepřového plecka
sůl
pepř
olej
hladká mouka
Na šťávu:
4-5 dkg másla
1-1,5 vřelé vody
1/2 kostky Masoxu (nebo vývar)
1-2 lžičky sojové omáčky
1/2 lžičky worchesteru
2-4 lžíce kečupu nebo protlaku

Postup přípravy receptu

  1. Menší plátky z plecka (zhruba o velikosti dámské dlaně) lehce naklepeme, po obou stranách mírně posolíme a opepříme.

  2. Pomázneme (mašlovačkou) po obou stranách olejem a necháme alespoň 30 minut odstát.

  3. Poté zasypeme velice mírně hladkou moukou (dělá přípečky), tu rozestřeme a pevně přimáčkneme.

  4. Dáme na rozpálený olej a pečeme na mírném plameni na každé straně 3-4 minuty. vVyndáme a dáme do tepla (ne do horka!).

  5. Olej z pánve opatrně slijeme, aby zůstaly výpečky a šťáva, přidáme máslo, vodu, masox, sojovku, worchester, kečup, seškrabáváme výpečky a stále mícháme, ochutnáváme, dochucujeme solí a pepřem (nepřeháníme).

  6. Povaříme 2-3 minuty a hned poléváme maso na talíři. Maso můžeme klást na brambory a případně na ně dát i volské oko s kouskem šunky nebo anglické slaniny. Příloha - hranolky, opečené brambory, nadrobno pokrájená cibule, hořčice, zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!