Pleckové medailonky recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřového plecka
- sůl
- pepř
- olej
- hladká mouka
- Na šťávu:
- 4-5 dkg másla
- 1-1,5 vřelé vody
- 1/2 kostky Masoxu (nebo vývar)
- 1-2 lžičky sojové omáčky
- 1/2 lžičky worchesteru
- 2-4 lžíce kečupu nebo protlaku
Postup Pleckové medailonky
Postup přípravy receptu
-
Menší plátky z plecka (zhruba o velikosti dámské dlaně) lehce naklepeme, po obou stranách mírně posolíme a opepříme.
Pomázneme (mašlovačkou) po obou stranách olejem a necháme alespoň 30 minut odstát.
Poté zasypeme velice mírně hladkou moukou (dělá přípečky), tu rozestřeme a pevně přimáčkneme.
Dáme na rozpálený olej a pečeme na mírném plameni na každé straně 3-4 minuty. vVyndáme a dáme do tepla (ne do horka!).
Olej z pánve opatrně slijeme, aby zůstaly výpečky a šťáva, přidáme máslo, vodu, masox, sojovku, worchester, kečup, seškrabáváme výpečky a stále mícháme, ochutnáváme, dochucujeme solí a pepřem (nepřeháníme).
Povaříme 2-3 minuty a hned poléváme maso na talíři. Maso můžeme klást na brambory a případně na ně dát i volské oko s kouskem šunky nebo anglické slaniny. Příloha - hranolky, opečené brambory, nadrobno pokrájená cibule, hořčice, zeleninový salát.