Plněné hovězí rolky na červeném víně, se zahradní saturejkou recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

350 g hovězí roštěnky
1 houska
1 vejce
100 g domácí uzené klobásy
50 g sýru Eidam
6 ks žampionů
100 ml červeného vína
1 PL hořčice
1 PL hladké mouky
saturejka zahradní čerstvá
sůl podle chuti
koření podle chuti
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila. Nakrájala som ho na 3 plátky. Plátky som naklepala, osolila, okorenila, natrela horčicou a posypala mletou červenou paprikou. Údenú klobásu som prekrojila na 4 časti po dĺžke. Na plát mäsa som položila plátky syra, na to som položila klobásu a zakryla opäť syrom. Plát som zrolovala a previazala kuchynským povrázkom. Keď boli všetky 3 pláty naplnené a zrolované, dala som rozohriať na panvicu masť, pridala som nakrájanú cibuľu a všetky rolky som opiekla. Podliala som ich vínom a pod pokrievkou pomaly dusila na slabšom plameni. Počas dusenia som ich podlievala mäsovým vývarom. Osolila, okorenila a pridala som mletú červenú papriku.

  2. Keď bolo mäso mäkké, vybrala som ho do misy, múku som rozmiešala vo vývare a pridala som ju do šťavy. Krátko som ju nechala povariť. Pridala som šampiňóny, rolky som vložila do omáčky a chvíľku povarila. Napokon som jedlo dochutila čerstvou saturejkou. Z roliek som odstránila špagáty a nakrájala na plátky. Podávala som s cestovinami penne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!