Plněné kuřecí s pikantní smetanovou omáčkou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

8 kuřecích prsních řízků
8 x 1 cm sardelové pasty
8 kousků naložených sušených rajčat v oleji
2 ks nakrájených sušených rajčat na drobno
1 ks Parenice uzené (stačí malá)
hrst hladké mouky
1/2 lžičky mleté sladké uzené papriky
1/2 lžičky kmínu drceného
1/2 lžičky mletých hořčičných semínek bílé hořčice
trochu soli
trochu mletého pepře
olej (na osmažení masa)
1 lžíce plnotučné hořčice
1 cibule nakrájená
lžíce másla
1 velký stroužek česneku rozetřený
pár kousků Kaparů (z naložených rajčat)
(olej z naložených rajčat)
pár kapek Worcesterové omáčky
masox
100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozřízneme rozklepneme a potřeme každý plát 1 cm sardelové pasty, poklademe kouskem rajčete a parenice a sešpejlíme.

  2. V mouce, do které jsme dali veškeré koření a maličko soli (pozor sardelka a parenice jsou slané), obalíme. Opečeme na troše oleje a vyndáme na talíř.

  3. Přidáme olej ze sušených rajčat, máslo, plnotučnou hořčici, krájená suš.rajčata, kapary, cibulku a česnek a osmahneme.

  4. Vrátíme maso, podlejeme vývarem a dusíme do měkka. Poté opět vyjmeme maso na talíř.

  5. Zbylou mouku z obalení rozmícháme v trošce studené vody a tímto zahustíme omáčku. Provaříme cca 10 - 15 minut.

  6. Dochutíme solí jeli třeba a Worcesterskou omáčkou příp. přidáme trošku hořčice.

  7. Odstavíme a přidáme smetanu. Přecedíme.

  8. Podáváme se šťouchanými brambory - uvaříme oloupané brambory se solí, slijeme a přidáme osmaženou cibuli na másle a vše rozšťoucháme. Cibulka v bramborách krásně doplní nakyslost omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!