Plněné papriky v rajské omáčce recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

4 bílé papriky
Rajská omáčka:
1 krabička rajského protlaku
vývar
3 lžíce másla
hrst na kostičky nakrájené slaniny
1 větší mrkev
1 větší cibule
2 bobkové listy
sůl
pepř
1 lžíce cukru
3 stroužky česneku
lžička tymiánu
trocha citrónové šťávy
asi deci červeného vína (lze vynechat)
3 lžíce hladké mouky
Náplň:
2 lžíce másla
40 dkg mletého masa (měla jsem vepřovou plec)
1 vejce
sůl
pepř
10 dkg vařené rýže

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme rajskou omáčku. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky. Na másle osmahneme česnek, cibulku, mrkev a slaninu, vše zaprášíme moukou.

  2. Přidáme sůl, pepř, tymián, rajský protlak a vývar, zamícháme a necháme asi 1/2 hodiny vařit. Nakonec přidáme víno, zakapeme dle chuti citrónovou šťávou a hotovou omáčku procedíme.

  3. Během vaření omáčky připravíme náplň do paprik. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme umleté maso, důkladně opečeme až maso zhnědne, přimícháme vejce, sůl a rýži a vše dobře promícháme.

  4. Papriky omyjeme, odkrojíme stopku, vydlabeme a naplníme. Do hlubšího kastrolu nalijeme hotovou omáčku, do ní těsně vedle sebe narovnáme naplněné papriky otvorem nahoru, ten přiklopíme odříznutou stopkou a asi 30 minut dusíme. Podávala jsem s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!